november 24, 2020

vjhggjm

DC motorer

DC motorerne kan dreje enten frem eller tilbage med forskellige hastigheder, som man kan bestemme i MakeCode med FireFly udvidelsen. På FireFlyen er motorforbindelserne markeret med tallene 1 til 4. Sørg for at vælge den rigtige motor i MakeCode.

DC uBaggrundTilslutning

Motoren skal forbindes til en af de fire motortilslutninger på FireFlyen som vist her. Det er lige meget i hvilken rækkefølge ledningerne forbindes. Den eneste effekt rækkefølgen på ledningerne har, er hvilken retning motoren drejer. Hvis motorens ledninger har farverne rød og sort, så tilslut den røde øverst. På den måde svarer fremad og baglæns i MakeCode til fremad og baglæns på motoren. Hvis den sorte ledning sættes i øverst, så vil motoren dreje baglæns, når man i MakeCode fortæller den, at den skal dreje fremad, og den vil dreje fremad, når man i MakeCode fortæller den, at den skal dreje baglæns. Motoren virker stadig, men alt bliver omvendt. DC motor 3 DC motor

Eksempel på program

I dette eksempel er en DC-motor tilsluttet port 1 på FireFlyen, så i MakeCode vælger vi at bruge dcmotor1. Hvis du har tilsluttet den til en anden port, så sørg for at vælge den rigtige motor i MakeCode. Programmet her vi få motoren til at køre fremad, når der trykkes på knap A på micro:biten, og køre baglæns når der trykkes på knap B. Hvis både knap A og B trykkes på samtidigt, vil motoren standse.