Temperatursensor

Micro:bit har en indbygget temperatursensor, men man kan også bruge sin egen. Temperatursensoren i kassen er en modstand, der varierer med temperaturen. Med den flade side af sensoren opad, skal første ben tilsluttes + og tredje ben til -, mens ben nummer 2 skal tilsluttes en pin på fx FireFly for at spændingen ud kan aflæses med micro:biten.

Temperatur uBaggrund

Med den flade side vendt mod dig, skal benet længst til venstre tilsluttes +, og benet længst til højre skal tilsluttes -. Det midterste ben skal tilsluttes en pin på FireFly, så dens output kan aflæses med micro:biten.

Tilslutning

Temperature Sensor Schematic

TemperatureEksempel på program

Det kan godt se lidt mystisk ud, det der sker i programmet nedenunder, men alt hvad der sker er, at oversætte signalet fra temperatursensoren til et tal i grader Celsius, der angiver temperaturen. Læg godt mærke til, hvordan de lilla matematik-blokke er indsat i hinanden. Det er vigtigt, at de placeres præcist som vist her, for at få den rigtige temperatur. Den målte temperatur vises på micro:bitens skærm.

Om teknologiundervisning

En frivillig forening der tilbyder teknologiske fritidsaktiviteter

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed di am nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et ju sto duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea

om-teknologiskolen

Kontakt

Har du brug for at vide mere om vores projekter?

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit

text-image-kontakt