Potentiometer

Et potentiometer er en modstand, der ikke har én bestemt værdi, som dem beskrevet før. Modstanden kan ændres ved at skrue på drejeknappen. Potentiometeret giver en værdi mellem 0 og 1023.

Potentiometer uBaggrund e1606137913956

Herunder ses til venstre et almindeligt drejepotentiometer, midterst potentiometer der er åbent og til højre en skematisk tegning af hvordan det virker.

Potentiometer

Som det kan ses af funktionstegningen herover forbindes ben “1” og “2” af et ledende materiale med modstand. Det betyder at på et potentiomenter med en modstand på f.eks. 10 KΩ, vil der være en fast modstand mellem ben “1” og “3” på 10KΩ. Den variable del af komponentet måles mellem ben “1” og “2” eller ben “2” og “3” da glideren, hvis position kan justeres ved at dreje på pinden i midten, slutter f.eks. et kredsløb fra ben “1”, igennem det ledende materiale til gliderens position og ud gennem ben “2”.

Tilslutning

Potentiometer Schematic

Potentiometer
Eksempel på program

Med dette program kan man aflæse potentiometerets værdi på computerens skærm.

Om teknologiundervisning

En frivillig forening der tilbyder teknologiske fritidsaktiviteter

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed di am nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et ju sto duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea

om-teknologiskolen

Kontakt

Har du brug for at vide mere om vores projekter?

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit

text-image-kontakt